Drozdzowka

Lipiec 05 , 2018 by: Patryk Rybski Ciastka

www.zadluzenia.com/artykul/456,pozyczki-chwilowki-na-raty/
Drożdżówka to prawdopodobnie najwięcej produkowany rodzaj wypieków cukierniczych w naszym kraju. Słodki posiłek z ciasta drożdżowego o okrągłym kształcie jest nieodzownym elementem posiłków chociażby wśród młodzieży szkolnej – co niedawno było przedmiotem batalii prawodawczej, związanej z ograniczeniem tak zwanej niezdrowej żywności w placówkach edukacyjnych. Zazwyczaj lukrowane, z najróżniejszymi dodatkami (takimi jak ser, dżemy, budyń, mak czy owoce) stanowi prostą, ale jednocześnie niezwykle smaczną propozycję dla ludzi pragnących szybko zaspokoić swój głód. https://www.hekko.pl/
Drożdżówka posiada także swoje regionalne akcenty – np. Na Pomorzu i Wielkopolsce jest ona określana mianem „szneka” bądź też „szneki” (od niemieckiego die Schnecke, oznaczającego po prostu ślimaka). pirox.pl

Polecamy portal